Грађанска иницијатива

Књига о Милутину Иницијатива удружења поштовалаца дела Данка Поповића да се "Књига о Милутину" уврсти у обавезну школску лектиру у средњим школама.

Образложење
- Данко Поповић је у свом делу, посебно у "Књизи о Милутину", сјединио највише врлине српског рода: радиност, моралност и пожртвовање.
Овај знаменити српски писац је гајио дубоко осећање и бригу за свој народ и његову трагичну судбину.
Надахњујући се минулим временом и историјским искуствима Слободан - Данко Поповић је проницљиво и животно умео да уобличи релевантне истине о ближој прошлости и савремености Шумадије и Србије.
Доживео је да буде популаран народни писац чије књиге, посебно "Књига о Милутину" читају и они који нису склони бављењу књигама и књижевношћу.
Личним животом и ставом уписао се у моралну и интелектуалну бертикалу српског етоса.
Дело Данка Поповића одликује језичка чистота и оплемењеност која је и уметнички и истински достигнула суштину живота.

Због тога предлажемо да "Књига о Милутину" па и друга дела Данка Поповића (Господари, Куће Лукића, Чарапићи, Официри) Министарству просвете и образовања да донесе одлуку по којој би дело "Књига о Милутину" и друга дела била обухваћена наставним програмом српског језика и књижевности.

Дела Данка Поповића по свом дубоком осећању доприносе култури и традицији српског народа представљајући вредан наставно-уметнички и едукативни чинилац за наредне генерације.

Својим потписом подржите предлог да се дело Данка Поповића "Књига о Милутину" и друге уврсти у школску лектиру у средњим школама Србије.

Актуелно
Уврстимо "Књигу о Милутину" у обавезну школску лектиру
Gradjanska inicijativa
Пратите нас